Helt tilbage i 2016 debuterede Iotuun med et brag af en EP, The Wizard Falls. Heavymetal.dk kvitterede med 9 af 10 kranier og skrev, at bandet blander ”…alt fra heavy rock, over progressiv metal/rock til nærmest thrashet dødsmetal ned i blenderen […] så det hele matcher på formidabel vis”.

Efter færdiggørelsen af bandets første fuldlængde album, der er indspillet i selveste Studio Fredman, er bandet endelig klar til igen at indtage livescenen med fuld kraft. Københavnerne har lovet at fremføre en ”kosmisk rejse i form af episk spacemetal” fra den kommende plade til Copenhagen Metal Fest. Det sker med det netop offentliggjorte lineup, hvor Jón Aldará (Hamferd) på vokal og Eskil Rask (Sunless Dawn) på bas fuldender cirklen.

Iotunn udtaler: ”Vi er beærede over at få muligheden for at spille på Copenhagen Metal Fest som vores første koncert siden arbejdet med albumprocessen. Vi har med længsel set frem til dette moment og glæder os enormt meget til at spille for det danske metalfolk endnu engang. Jætten lever!”